Melyek a cégeladás lépései?

Tanácstalan abban, hogyan is történik egy cég eladása, mi a cégeladás folyamata? Amennyiben ebben a cipőben jár, akkor érdemes lehet tovább olvasni a cikkünket, hiszen számos kérdésre találhat majd választ.

Amikor egy cég tulajdonosában komolyan felmerül, hogy valóban eladná a céget, akkor a cégeladás lépéseivel is érdemes tájékozódnia, hiszen ezáltal közelebbről megismerheti a lehetőségeit is. A cégeladás lépései cikkben információt kap a cégeladás menetéről, melynek segítségével tudatosan tervezheti meg az exit stratégiát.

A legelső lépés, hogy készüljön fel a folyamatra, amely sokszor komplex és hosszadalmas, és egyben arra is, hogy innentől kezdve számos döntést kell meghoznia, és ezek jellemzően nagy súlyú döntések. A következő lépés az, hogy kiválasztja, milyen csatornákon keresztül kívánja az eladó cég hirdetését megtenni, és ezáltal mely csatornákon szándékozik a potenciális vevőket, befektetőket elérni. Ebből a szempontból már sokkalta hatékonyabb megoldások állnak rendelkezésre, mint annak idején, mikor még nem volt internet, illetve az nem volt mindenki számára elérhető.

A tanácsadók kiválasztása kiemelten fontos lépés a cégeladás lépései között, hiszen a tanácsadók lesznek azok a szakemberek, akik igyekeznek majd a legjobb eredményt elérni és kihozni a cégeladásból. Egyúttal ők képviselik majd az eladó cég tulajdonosának, illetve tulajdonosainak az érdekeit.

Az eladási ár meghatározása sem a legegyszerűbb feladat, azonban ehhez is rendelkezésre állnak azok a a szokásos számítási módszerek és mutatók, amelyek alapján az eladási ár összegét be lehet határolni.

A cég felkészítése a folyamat során a soron következő tennivaló, amelyet meg kell tenni. Ebben sem fog egyedül maradni, hiszen erre is megvannak a megfelelő szakemberek.

Ez pusztán ízelítő a cégeladási folyamat lépéseiből, hiszen még jó néhány tennivaló található a cégeladás lépései között, amelyekkel foglalkozni kell, mire a cégeladás sikeresen megvalósul. Ehhez további hasznos tippeket talál az eladáshoz az Adequit oldalán, amely a platform eladó cégek értékesítéséhez.